Search
  • Elina

Miten rakentaa yritystarina?

Ratkaisu havaittuun ongelmaan, unelmaksi kasvanut idea, sukupolvelta toiselle siirtynyt taito ja tieto, kahvihetki ystävän kanssa ja ilmaan päästetty ajatus. Jokaisella yrityksellä on alkupiste. Tuo hetki on yhä osa nykyhetkeä ja yrityksen brändiä, ja samalla se on yritystarinan alku.


Jos olet toiminut kauan yrittäjänä ja tuota hetkeä on vaikeaa enää hahmottaa, kokeile muistella miten aikanaan luonnostelit yritysideaasi. Milloin sanoit sen ääneen ensimmäisen kerran ja kenelle?


Yritystarina on kertomus joka välittyy yrityksestä, sen taustasta, tekijöistä ja arvoista. Se vastaa kysymykseen miksi palvelujen ja tuotteiden taustalla, se kertoo miten kaikki tapahtuu ja tapahtui. Tämä tarina on läsnä kaikessa yrityksen viestinnässä ja siksi sen asetteluun kannattaa käyttää hetki.


Tarina on tärkeä työkalu brändin rakentamisessa. Hyvin rakennettu kertomus pysäyttää lukijansa, on kertojansa näköinen, herättää tunteita ja toimii osana markkinointia.


Miten se yritystarina sitten toteutetaan? Aloitan Tarinallisuus viestinnässä -vinkkisarjan, jossa jaan näkökulmia yritystarinan rakentamiseen. Osoitan, miten yritystarinassa toistuu kertomukselle ominaiset elementit. Yritystarinallakin on kertojaääni, draaman kaari, henkilöhahmot, ajallisuus, miljöö ja teema. Ja ennen kaikkea neuvon mahdollisimman selkeästi, kuinka hyödyntää näitä elementtejä.


Tervetuloa lukemaan ja nappaamaan vinkit talteen!


Mikäli yritystarinasi rakentaminen tuntuu hankalalta tai ei sovi aikatauluusi, niin laita minulle viestiä. Kerron sinulle, miten voisin auttaa tarinasi tuomisessa osaksi viestintääsi.

18 views0 comments